Mindig is szerettem a müzlit, a reggeliző pelyheket, de a bolti az sose volt az igazi!
Sokáig böngésztem granola recepteket, aztán a hétvégén összeállt a kép és mindent beszervezve elkészítettem! Hogy eddig miért nem álltam neki? Hihetetlenül egyszerű és egészséges reggelit lehet kihozni belőle! Az elkészítése se bonyolult, se nem hosszadalmas! Mutatom az én verziómat:
A szárazak:
- 250g zabpehely
- 70 g sótlan földimogyoró
- 40 g mandula
- egyéb magok (mandula, törökmogyoró,kesudió, tökmag, napraforgómag)
- 50 g vörös áfonya ( tetszőleges aszalvány/ elhagyható)
- 20 g kókuszreszelék
- 20 g kókuszchips (elhagyható)
- 50 g étcsoki
- 1 marék puffasztott rizs (elhagyható)
- 5 g lenmagpehely
- Egy kis chia mag (elhagyható)
A nedvesek:
- 50 ml kókuszolaj (vagy étolaj)
- 1 dl datolyaszirup/agave/méz
A sütőt melegítsd elő 170 fokra.
Melegítsd össze egy kicsit a kókuszolajat és a datolyaszirupot(agave vagy méz).
A zabpelyhet a kókuszreszelékkel, a puffasztott rizzsel és a lenmagpehellyel keverd el.
Öntsd hozzá az olajos keveréket a zabhoz, és alaposan keverd el. Ragadjon össze jól. 🙂
Terítsd egy sütőpapíros tepsire és egy kicsit osszlasd szét, de azért maradjon egyben!
A durvára tört magokat szórd rá, egy picit tapogasd bele.
Süsd kb. 20 percig attól függ, mennyire akarod megpirítani!
Közben nézz rá nejogy megégjen!
Hagyd teljesen kihűlni.
Ahogy kihűlt törd nagyobb, kisebb darabokra és szórd meg kókuszchips-szel, étcsokival, chiamaggal.
Tedd egy jól záródó üvegbe.
Növényi joghurttal-tejjel, gyümölccsel, igazából bárhogy nagyon nagyon finom!
Jó sütögetést, egészségetekre!
Anna
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: