Vegán kakaós csiga

Az instán kérdeztem tőletek, hogy szeretnétek-e vegán édességet olvasni a blogon, és hihetetlen nagy számban igent válaszoltatok! Annyira örülök, amikor egy egy kérdésre válasz jön, mert látom, hogy követtek, de ennél a kérdésnél rengetegen írtatok és szavaztatok. Köszönöm ☺

Elsőként is egy egyszerű (a vegán desszertek amúgy se túl bonyolultak) kakaós csiga recepttel kezdem.

A hozzávalók:                                                                                          A töltelékhez:

  • 250g őrölt mandula                                                                              3 nagy evőkanál kakaópor
  • 50g kókuszliszt.                                                                                     5-6 ek. Porxukor (xilit)
  • 40g xilit porrá őrölve.                                                                          100g kókuszzsír vagy ghí
  • 1 csipet szódabikarbóna
  • 15g útifűmaghéj
  • 1,5 dl víz

A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, és kókuszliszttel megszórt felületen vékonyra kinyújtjuk.

A töltelékhez egy kis tálban elkeverjük a hozzávalókat, majd a masszát egyenletes rétegben a tésztára kenjük,és szorosan feltekerük.

A rudat szépen felszeleteljük, és a csigákat lapos tepsibe helyezzük. 180 fokon kb:20 perc alatt megsütjük.

Kihűtjük, majd tálaljuk.

A legfinomabb frissen sülten egy bögre kávéhoz ☺

Jó sütést,

Anna

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!