Cseresznyés Crumble

Amikor már napok óta feküdtem otthon mert beteg voltam és majd megőrültem az unalomtól kitaláltam, hogy amint ki tudok menni a konyhába nekem cseresznyés süti kell! 

Így esett a választásom a crumble-re,  mert csak 15 percet kellett a konyhában állnom, a többit a sütő elvégezte helyettem ☺️ Mehettem vissza az ágyba….

Na de lássuk mi is kell ehhez a csodálatos és egyszerű finomsághoz.

Hozzávalók:

  • 1 kg magozott cseresznye
  • 4 evőkanál cukor
  • kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
  • kicsi vanília

Tésztához:

  • 300g liszt
  • 150g g margarin
  • 100 g barna  cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)

A kimagozott cseresznyét elkeverjük a cukorral, a fahéjjal és a  vaníliával.

Egy 28cm-es pite formát kivajazunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.

A lisztet elkeverjük a  cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is elmorzsoljuk. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.

A felét elszórjuk a forma alján és egy kicsit lenyomkodjuk. Erre ráöntjük a csereszyét, a levét ne. 

Higgyétek el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve.

A maradék morzsát eloszlatjuk a gyümölcs tetején.

A sütőbe tesszük és olyan 35 percig sütjük.

Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉

 

Jó sütést,

Anna

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!