Amikor már napok óta feküdtem otthon mert beteg voltam és majd megőrültem az unalomtól kitaláltam, hogy amint ki tudok menni a konyhába nekem cseresznyés süti kell!
Így esett a választásom a crumble-re, mert csak 15 percet kellett a konyhában állnom, a többit a sütő elvégezte helyettem ☺️ Mehettem vissza az ágyba….
Na de lássuk mi is kell ehhez a csodálatos és egyszerű finomsághoz.
Hozzávalók:
- 1 kg magozott cseresznye
- 4 evőkanál cukor
- kicsi fahéj (ez ízlés kérdése én egy mokkáskanálnyit raktam bele)
- kicsi vanília
Tésztához:
- 300g liszt
- 150g g margarin
- 100 g barna cukor ( sima is jó vagy eritrit, nyírfacukor, édesítő)
A kimagozott cseresznyét elkeverjük a cukorral, a fahéjjal és a vaníliával.
Egy 28cm-es pite formát kivajazunk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A lisztet elkeverjük a cukorral és a lehető leggyorsabban a vajjal is elmorzsoljuk. Nem kell tésztát gyúrni belőle, ne is álljon össze. Morzsásnak kell lennie.
A felét elszórjuk a forma alján és egy kicsit lenyomkodjuk. Erre ráöntjük a csereszyét, a levét ne.
Higgyétek el pont eléggé lesz nedves, nem kell a cseresznye kiengedett leve.
A maradék morzsát eloszlatjuk a gyümölcs tetején.
A sütőbe tesszük és olyan 35 percig sütjük.
Már csak meg kell várni, hogy lehűljön. Vanília fagyival a legjobb 😉
Jó sütést,
Anna
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: