Csokis mini pite fügèvel

Tudni kell, hogy az egyik kedvenc gyümölcsöm a füge, a kedvenc magom a törökmogyoró és csokiimádó vagyok. Ha pedig ezeket összerakom egy fantasztikus desszert jön ki. Így született meg ez a recept. Füge szezon van, használjátok ki ti is 😁

Hozzávalók:

  • 300g liszt
  • 200 g margarin
  • 100 g porcukor
  • 1-2 evőkanál hideg víz
  • csipet só 
  • csipet őrölt vanília

Csoki ganache:

  • 200g étcsoki
  • 250g kókusztejszín, a konzerves

kell még:

  • 4 füge
  • egy marék tötökmogyoró

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrjuk, és legalább fél óráig a hűtőbe rakjuk.

Addig is elkészítjük a ganachet. A konzerv kókusztejszínnek csak a sűrűjét használd. A tejszínt felmelegítjük lábasban, addig amíg éppen, hogy nem forr. A feldarabolt csokira öntjük és egy picit állni hagyjuk, majd összekeverjük. Hűtőbe rakjuk, hogy megdermedjen. 

A tésztát kis darabokban kinyújtjuk és a formákba rakjuk, villával megszúrkáljuk az aljukat. A Dm-ben találtam ilyen kis pite formákat,12 darab van benne. 

A tésztákat előmelegített 190 fokos sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. 

Ha a ganache kihűlt, tehát elkezdett megdermedni, akkor gépi habverővel felverjük. Ez ne tartson sokáig, csak habosodjon fel egy kicsit.

A kisült és kihűlt tésztákat megtöltjük, megszórjuk durvára tört mogyoróval és egy gerezd fügével díszítjük.

Kellemes sütést,

Anna

Kiegészítés:

Ha ma csinálnám, akkor kennék a csokikrém alá füge lekvárt 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!