Vegán répatorta

Két okból készítettem el ezt a répatortát, egy mert hamarosan itt a húsvét és lehet készülődni a nagy családi ebédekre. Kettő, a lidl-ben találtam mini szilikon kuglóf formákat és annyira cukik voltak, hogy muszáj volt ki is próbálnom.

Meglepheted a családot egy ilyen kis finomsággal. Bár a répatortát az év bármely szakában készíthetjük, mégis ilyenkor a legnépszerűbb. Elkészítettem a mentes verziót ebből is természetesen. Na de nézzük is:

Hozzávalók:

Kb 8db muffin formához vagy egy kisebb tortaformához (15-16cm)

  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 85g fehér liszt
  • 110 g nádcukor
  • 1/2 tasak sütőpor
  • csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • késhegynyi szerecsendió,gyömbér
  • Egy nagyobb csipet fahéj
  • 170g sárgarépa (pucolva, reszelve) ez egy közepes répának felel meg
  • fél marék aszalt vörösáfonya
  • 20 g dió aprítva
  • 125 ml azaz 1/2 csésze narancslé vagy víz
  • pici vanília esszencia
  • 60ml/50g kókusz zsír (de lehet étolaj is)

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ha muffin formában sütsz akkor, béleld ki papírral vagy zsírozd ki (kókuszzsírral ☺) .

Egy nagyobb edényben mérd ki a száraz hozzávalókat, a cukorral együtt. Alaposan keverd össze, hogy mindenhova jusson a finom fűszerekből. Egy éles késsel aprítsd össze a diót és az áfonyát. Ezt is keverd bele a lisztes keverékbe.

Mérd ki a többi hozzávalót egy másik edénybe. Fontos, hogy a kókuszzsír folyékon legyen. A lisztes keverékhez öntsd a folyékonyat, legalább két részletben. Olyan állagúnak kell lennie, mint a humusznak vagy egy sűrű főzeléknek. 

A muffin formát ne töltsd színültig mert erőteljesen meg fognak növekedni a tészták ☺

Ha tortaformában készíted el, akkor csak szépen egyengesd el benne és kész is. 

Tedd a sütőbe 20-25 percre. Akkor jó, ha a teteje nem folyós de nem is kemény. ☺ De nyugi, ha kemény lett a teteje, akkor is ugyanolyan finom lesz ☺

Ha teljesen kihűlt akkor vegán krémsajttal kend meg a tetejét, ennek hiányában, én cukormázat készítettem. A cukormázhoz 4-5 evőkanál porcukrot szitáltam egy tálba, néhány csepp citromlével és nagyon kevés vízzel tejföl sűrűségűre kevertem a masszát.

Kellemes sütést,

Anna

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!