Sós perec

Imádom a perecet, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Egyáltalán nem nehéz, és viszonylag gyorsan meg is van. A legizgalmasabb benne, hogy nem csak sütjük a pereceket, hanem meg is főzzük egy kicsit. Ha kíváncsi vagy a receptre, tekerj lejjebb.

Hozzávalók: 5 perechez

  • 250g liszt
  • 130-150 ml növényi tej, vagy víz
  • 13 g friss élesztő
  • fél teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 és 1/2 evőkanál olaj

A főzéshez:

  • 700ml víz
  • nem egészen egy evőkanál szódabikarbóna

A sós öntethez:

  • 2 ev liszt
  • 1 csapott ev só 
  • kevés víz

A tészta hozzávalóit mérd egy tálba és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát.

Az asztalra kivéve oszd 5 fele. Sodorj belőlük kb 50 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket. A két végét megfogva keresztezve egymást le kell nyomkodni önmagára. Na ezt nem tudom máshogy leírni. Sajnos nem készítettem fázis fotót.

Egy nagyobb lábasban forralj vizet a szódabikarbónával. Addig is a perecek kelnek. Ha felforrt a víz kettesével tedd bele óvatosan és főzd mind két oldalukat 10-15 másodpercig, majd emeld ki és tedd sütőlemezre.

Hagyd pihenni a pereceket 15 percig, addig melegítsd elő a sütőt 210 fokra. Süsd 12 percig, ezalatt készítsd el a sós öntetet. A lisztet a sóval keverd el és óvatosan adagolj hozzá vizet. A lényeg, hogy tejföl sűrűségű legyen. Ahogy lejárt a 12 perc, kend meg a sós öntettel (ekkor én megszórtam szezámmaggal is) és tedd vissza még 4-5 percre. Figyelj arra, hogy a sós öntet ne barnuljon meg. 

Kellemes sütést,

Anna

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!