Imádom a perecet, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. Egyáltalán nem nehéz, és viszonylag gyorsan meg is van. A legizgalmasabb benne, hogy nem csak sütjük a pereceket, hanem meg is főzzük egy kicsit. Ha kíváncsi vagy a receptre, tekerj lejjebb.
Hozzávalók: 5 perechez
- 250g liszt
- 130-150 ml növényi tej, vagy víz
- 13 g friss élesztő
- fél teáskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 1 és 1/2 evőkanál olaj
A főzéshez:
- 700ml víz
- nem egészen egy evőkanál szódabikarbóna
A sós öntethez:
- 2 ev liszt
- 1 csapott ev só
- kevés víz
A tészta hozzávalóit mérd egy tálba és gyúrj viszonylag kemény, rugalmas tésztát.
Az asztalra kivéve oszd 5 fele. Sodorj belőlük kb 50 cm hosszú rudakat, majd hajtsd perec formára őket. A két végét megfogva keresztezve egymást le kell nyomkodni önmagára. Na ezt nem tudom máshogy leírni. Sajnos nem készítettem fázis fotót.
Egy nagyobb lábasban forralj vizet a szódabikarbónával. Addig is a perecek kelnek. Ha felforrt a víz kettesével tedd bele óvatosan és főzd mind két oldalukat 10-15 másodpercig, majd emeld ki és tedd sütőlemezre.
Hagyd pihenni a pereceket 15 percig, addig melegítsd elő a sütőt 210 fokra. Süsd 12 percig, ezalatt készítsd el a sós öntetet. A lisztet a sóval keverd el és óvatosan adagolj hozzá vizet. A lényeg, hogy tejföl sűrűségű legyen. Ahogy lejárt a 12 perc, kend meg a sós öntettel (ekkor én megszórtam szezámmaggal is) és tedd vissza még 4-5 percre. Figyelj arra, hogy a sós öntet ne barnuljon meg.
Kellemes sütést,
Anna
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: