Instagramon megszavaztátok,igaz a másik recept kapott több szavazatot, de csak egy szavazattal lett több az arab kávékrémtorta, úgyhogy úgy gondoltam, mégis ezt osztom meg veletek.
Imádom a kávé ízét, torta krémként pedig egyszerűen oda vagyok érte. A vegán életmódom előtt, ez a krém, főzött tojás krém és mascarpone tökéletes keverékéből született. De most eljött ennek az ideje is, hogy áttérjen, és megvilágosodva rájöjjön, hogy vegán módon elkészítve ezerszer finomabb! ❤
Jöjjön akkor a recept:
Hozzávalók:
tészta:
- 100g liszt
- 25g kakópor
- 1/2 cs sütőpor
- csipet só
- 50g nádcukor
- vaníliás cukor (a legjobb a hazi)
- 50ml víz
- 50ml mandulatej
- 40ml étolaj
- fél citrom leve
Egy 18cm átmérőjű kerek torta formát bélelj ki sütőpapírral.
A sütőt melegítsd be 180 fokra. A száraz hozzávalókat, a cukrok kivételével alaposan keverd el. A nedves hozzávalókat is mérd ki külön, a cukrot próbáld meg minnél jobban feloldani benne. Öntsd össze a kettő tál tartalmát, éppen keverj rajta, aztán facsard bele a a citrom levét. Keverd össze gyorsan, de alaposan. Egyengesd el a tortaformában, és tedd be a sütőbe 20 percre.
Ez idő alatt készítsd el a krémet.
Krém hozzávalók:
- 2dl kávé (főzött, nem instant!!)
- 1 dl kókuszkrém
- 2 dl házi (ez fontos) mandula tej
- 3 ev. nádcukor
- csipet só
- 1cs vaníliás pudingpor
- pici rum (opcionális)
- 1dl növényi tejszínhab (meggle patisserie decor)
Először is a kókuszkrém, az a konzerv kókusztejnek a lehűlt zsíros része. Tehát előző nap, mielőtt készítenéd a tortát, tedd be a hűtőbe.
Másodszor a házi mandulatej azért fontos, mert a bolti mandulatej felfőzve nagyon rossz, büdös és rossz íze van (ez az én tapasztalatom, ha neked nem ilyen, akkor nyugodtan használd a bolti tejet). Amúgy ez márkánként eltérhet. Instagramon a story highlight-ba lementettem a mandulatej készítésének folyamatát. Itt a link hozzá:
https://www.instagram.com/s/aGlnaGxpZ2h0OjE4MDUzMDQzMzA0MDk0MjIy?igshid=14szvhtdwe1c8&story_media_id=2079031955781202229
Na akkor ha ezek meg vannak neki állhatsz a krémnek. A mandulatejből,kávéból és a kókuszkrémből a vaníliáspudingporral pudingot kell főzni. Ehhez add hozzá a cukrot és a sót is. Hagyományos módon készítsd el a puddingot. Ha kész tegyél bele, ha szeretnél egy picike rumot. Hagyd teljesen kihűlni, nagyon gyakran kevergetve. Akár a hűtőbe is teheted.
Nem szoktam ilyet használni, hiszen tele van ki tudja milyen anyagokkal, de ki akartam próbálni a Meggle Creme Patisserie Decor növényi habtejszínjét. A Tescóban és a Metróban láttam eddig. Lehet venni a Dm-ben másfajta növényi tejszínhabot, mindneki válassza azt amelyik szimpatikusabb.
Tehát az 1dl tejszínhabot verd keményre, és egy kicsit meghagyva a díszítésnek, a többit keverd össze a kávékrémmel. Az egész krémet tedd a piskótára és szépen simítsd el. A maradék tejszínhabbal pedig tetszőlegesen díszítsd. Legalább 2 órára tedd be a hűtőbe mielőtt felvágnád!
Kellemes sütést,
Anna
Én köszönöm! Nagyon örülök ☺️
Kedves Anna! Koszonjuk a 🍰! …. nagyon szerettuk!😍😊