Halva, azaz a török-arab grízes édesség vegán

Az úgy volt, hogy pihi napot tartok, de nem ment 😀

Megláttam a polcon a búzadarát és gondoltam készítek belőle valamit, de nem sima tejbegrízt szerettem volna. Kutakodtam egy kicsit, aztán rátaláltam egy arab édességre, a halva-ra. Nagyon sok féleképpen el lehet készíteni, akár répából vagy krumpliból is. 

Átalakítottam egy kicsit ( na jó eléggé) a receptet, hogy a mi ízlésünknek is megfeleljen és ne legyen annyira hízlaló.

Hozzávalók: 

A tejet a vízzel és a cukorral felmelegítjük, de ne forraljuk!

A kókuszolajat felmelegítjük egy nagy serpenyőben és beleszórjuk a búzadarát a magvakkal együtt.

Figyelni kell rá mert nehezen kezd el pirulni, de könnyen leég, tehát folyamatosan rázni és keverni kell.

Ha a tej felmelegedett, akkor hozzáadunk egy kis vanílaaromát. Beleszórjuk a lepirított magvakat és sűrűre főzzük.

Egy kisebb tepsit (25×20 cm) kibélelünk sütőpapírral és egyenletesen eloszlatjuk benne a masszát.

Nem egy szépség azt meg kell vallani 😂😀

Konyhapulton egyszerűn csak hagyjuk kihűlni, kockára szeletelve tálaljuk.

Érdemes délelőtt elkészíteni, így ebéd utàn vagy a délutáni tea mellé tökéletes lesz.

Bàr tanúsítom, hogy langyosan is nagyon finom! 😀

Jó sütögetést!

Anna

Tovább a blogra »