A tápiókapuding

A tápióka egy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásítóanyag.

A tápióka nagy mennyiségben tartalmaz B- és C-vitamint, szaponinokat, kalciumot, rezet, mangánt, káliumot és foszfort. Antibakteriális és gombaölő hatású, tisztítja a vért, hozzájárul a vastagbél megfelelő működéséhez. Segíti a máj és a vese működését, megtisztítását a toxikus anyagoktól. A tápióka gluténmentes, így minden változatában fogyaszthatják gluténérzékenyek is.

Mutatok egy egyszerű receptet:

2 adaghoz

A vizet feltesszük forrni, beletesszük a gyömbér darabokat és két nagyob szelet citrom vagy lime héját. Minél nagyobb darabban, hogy majd ki tudjuk venni. Beletesszük a tápiókagyöngyöt. Olyan 15 percig kevergetve főzzük, amíg br nem sűrösödik és áttetszővé nem válik. Ekkor kiszedjük a gyömbért és a citrom/lime héjakat. Felöntjük kókusztejjel és addig kevergetjük, amíg újra besűrösödik. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha ez meg van egy kevés kókusztejjel még hígitsunk rá.

Sok mindennel lehet innentől kezdve tálalni. Meg mutatom én mit készítettem.

Mindent egy edénybe rakunk és felmelegítünk. Éppen csak annyira, hogy a fagyasztott gyümölcs felengedjen. Egy szűrőn átpasszírozzuk a málnát úgy, hogy az epreket kiszedjük előtte. Én azt szerettem volna egyben hagyni. 

Ezt a szószt kanalazzuk rá a kihűlt tápióka pundingra. Tehetünk rá friss gyümölcsöt is pluszban, nekem ez most gránátalma volt. Megszórtam még kókuszreszelékkel.

Próbáljátok ki!

Anna

Tovább a blogra »