Vegán csokis babka

Vannak olyan sütemények, desszertek, amiket nem olyan könnyű mentes, vegán módban elkészíteni. Aztán ott vannak, azok, amiket viszont annyira egyszerű, hogy már hihetetlen. 

A babka is pont ilyen, egyszerű viszonylag hamar meg van és vegán verzióban is fantasztikus kelt sütemény egy bögre tea vagy kavé mellé.

Hozzávalók:

Töltelékhez:

A tésztához a tejet és a vajat melegítsük össze, de csak kéz meleg legyen,majd keverjük el benne a cukrot. A többi hozzávalót az olaj kivételével keverjük össze egy tálba, majd öntsük hozzá a tejes-vajas- cukros löttyöt. 😃

Jó alaposan dagasszuk, amíg szinte sima nem lesz a felülete a tésztának. Tegyük egy enyhén kilisztezett tálba és a kezünkkel kenjük meg olajjal. Fél órára tegyük meleg helyre kelni.

Addig készítsük el a tölteléket. Vízgőz felett a kockára tört csokit és a többi hozzávalót olvasszuk össze. Nem kell megijedni a a cukor nem olvad a zsírban, így darabos lesz. Hagyjuk kihűlni. A tölteléknek nem szabad, hogy meleg legyen, vagy, hogy túlságosan híg legyen.

A megkelt tésztát óvatosan nyomkodjuk át, majd téglalap alakúra és 0,5cm vastagságúra nyújtsuk ki.

Nekem kicsi volt a formám ezért ketté osztottam. A tésztát kenjük meg a töltelékkel, és a hosszabbik éle mentén tekerjük fel, úgy ahogy a bejglit.

Középen hosszába vágjuk ketté, úgy hogy a vágási felület felfelé nézzen.

A két szárat egymásra téve fonjuk össze. Ismételjük meg a másikkal is , ha nektek is kicsi formátok van.

Óvatosan egy kivajazott tálba,tepsibe rakjuk és fél órát kelesztjük.

170fokon kb 30 percig sütjük. Ha egyben készítetitek el, akkor a sütési idő 10 perccel több legyen.

Kellemes sütést,

Anna

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »