Tökös csokis sütemény

A sütőtök az egyik kedvenc zöldségem, miért is ne rakjak hozzá csokit, lisztet és fűszereket? Pont így született ez a recept is. Legtöbbször október-november táján szoktam enni, hiszen akkor van igazán szezonja, de még mindig lehet a piacon kapni. A tök nagyon jól helyettesítheti a tojást, ízre nem mondanám meg, hogy sütőtök van benne. Na de nézzük csak a receptet:

Hozzávalók:

Először is érdemes egy fél sütőtököt sütőben megsütni.

Aztán egy nagyobb tálban mérjük ki a lisztet a fűszereket. Egy másik tálban az olvasztott vajat, juharszirupot, cukrot, mogyoróvajat és a sütőtököt. Alaposan keverjük össze. Ha nem szeretnénk, hogy egy két nagyobb darab tök legyen a kész sütiben, akkor érdemes sütés után krémesíteni és úgy hozzáadni.

Közben daraboljuk apró darabokra 😀 az étcsokit, vagy mérjük ki a csokicseppeket.

A tökös cuccot keverjük alaposan össze a lisztes keverékkel, majd mehet bele a csoki is. 

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A kezünket nedvesítsük be és egy nagyobb csipetet vegyünk ki a masszából, gömbölyítsük ki. Tegyük a tepsire és a tenyerünkkel nyomjuk le. Ha szép kerek formát szeretnél, akkor igazíts rajta. A követekezővel is így járjunk el,tegyük olyan 5cm távolságra egymástól a gombócokat. 

Ha kész tegyük a sütőbe és kb 10 perc alatt süssük aranybarnára. 

Hagyd a sütiket 2-3 percig hűlni a tepsiben, majd tedd rácsra.

Jó sütést,

Anna

Tovább a blogra »