Két okból készítettem el ezt a répatortát, egy mert hamarosan itt a húsvét és lehet készülődni a nagy családi ebédekre. Kettő, a lidl-ben találtam mini szilikon kuglóf formákat és annyira cukik voltak, hogy muszáj volt ki is próbálnom.
Meglepheted a családot egy ilyen kis finomsággal. Bár a répatortát az év bármely szakában készíthetjük, mégis ilyenkor a legnépszerűbb. Elkészítettem a mentes verziót ebből is természetesen. Na de nézzük is:
Hozzávalók:
Kb 8db muffin formához vagy egy kisebb tortaformához (15-16cm)
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Ha muffin formában sütsz akkor, béleld ki papírral vagy zsírozd ki (kókuszzsírral ☺) .
Egy nagyobb edényben mérd ki a száraz hozzávalókat, a cukorral együtt. Alaposan keverd össze, hogy mindenhova jusson a finom fűszerekből. Egy éles késsel aprítsd össze a diót és az áfonyát. Ezt is keverd bele a lisztes keverékbe.
Mérd ki a többi hozzávalót egy másik edénybe. Fontos, hogy a kókuszzsír folyékon legyen. A lisztes keverékhez öntsd a folyékonyat, legalább két részletben. Olyan állagúnak kell lennie, mint a humusznak vagy egy sűrű főzeléknek.
A muffin formát ne töltsd színültig mert erőteljesen meg fognak növekedni a tészták ☺
Ha tortaformában készíted el, akkor csak szépen egyengesd el benne és kész is.
Tedd a sütőbe 20-25 percre. Akkor jó, ha a teteje nem folyós de nem is kemény. ☺ De nyugi, ha kemény lett a teteje, akkor is ugyanolyan finom lesz ☺
Ha teljesen kihűlt akkor vegán krémsajttal kend meg a tetejét, ennek hiányában, én cukormázat készítettem. A cukormázhoz 4-5 evőkanál porcukrot szitáltam egy tálba, néhány csepp citromlével és nagyon kevés vízzel tejföl sűrűségűre kevertem a masszát.
Kellemes sütést,
Anna