Csokis cookie, ami vegán

Ez a recept igazából Steiner Kristóf receptje néhány apró változtatással.

Sokáig kerestem az igazi amerikai csokis keksz receptjét. Sokat kisérleteztem, de nem volt egyik sem az igazi. Na de ez, belül puha de kívül ropogós és sokáig eláll, egyszerűen mennyei 🙂

Eredeti recept: http://kristofkonyhaja.hu/receptek/cookie-keksz-vagy-amit-akartok-82

Hozzávalók: 

A sütőt előmelegítem 190 fokra. Egy nagy keverőtálban beleszórom a lisztet, a sütőport, a sót és a cukrot. Majd a fahéjat beleszórom és egy tábla étcsokit feldarabolok . Alaposan összekeverem a száraz keveréket. Előveszek egy kisebb keverőtálat, belecsurgatom az olajat, majd felöntöm sima vízzel.  Összekutyulom a száraz és nedves összetevőket, majd homogén masszává dolgozom. Nagyjából olyan állagúnak kell lennie, mint a körözöttnek. Egy tepsit kibélelek sütőpapírral, és egy nedves kanállal vagy egy fagyis kanállal tésztaadagokat halmozok egymás mellé.

Vigyázok, hogy bőven legyen helyük terjeszkedni, különben összesülnek. Vizes kanállal kicsit ellapogatom a sütiket.  A kekszeket 10-11 percig sütöm. A sütés után szépen megkeményednek, de belülről puhák maradnak. Várd meg míg teljesen kihűlnek, aztán egy dobozban akár egy hétig is eláll, ha marad 🙂

Kellemes sütést,

Anna

Címkék: , ,
Tovább a blogra »